Project Description

Mentaal Belastbaarheid Onderzoek (MBO)

Het Mentaal Belastbaarheid Onderzoek (MBO) van Vitalmindz wordt ingezet bij een medewerker als er aanwijzingen zijn dat de medewerker psychische klachten heeft die invloed hebben op het arbeidsvermogen.

Het onderzoek bevat een aantal (deel)doelen:

  • Het maken van een globale probleeminventarisatie (van klachten). Op basis hiervan wordt de specifieke aard van de klachten benoemd en globaal de omvang.
  • Het benoemen van de concrete psychische belemmeringen en mogelijkheden (psychische belastbaarheid) in werk en/of re-integratie, sociale participatie en persoonlijk functioneren. Tevens worden kansen gesignaleerd, waarbij het van belang is dat deze kansen en mogelijkheden ook als zodanig worden gezien door de medewerker.
  • Het geven van een onderbouwde, globale inschatting van het mogelijk einddoel en het mogelijk in te zetten instrument ter ondersteuning. Het geven van een behandelplan met betrekking tot de in te zetten maatregelen om de klachten op te heffen en mogelijkheden te vergroten, gericht op de aanwezige mogelijkheden en voorzieningen in de omgeving of vanuit de werkgever.

De opdrachtgever krijgt door het advies en behandelplan inzage in:

  • De belemmeringen van de medewerker waar rekening mee moet worden gehouden richting werk en participatie. De mogelijkheden en kansen van de medewerker richting werk
  • De mogelijke behandelingen voor de medewerker om belemmeringen op te heffen, te verminderen of om er op een goede wijze te leren mee om te gaan.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!