Wat is e-health en wat kun je ermee?

E-health is het gebruik van informatie- en communicatietechnologie om gezondheidszorg te ondersteunen of te verbeteren. Er zijn verschillende vormen waarop e-health gebruikt kan worden: via webapplicaties, mobiele apps, health-sensoren en wearable devices. Maar ook het gebruikmaken van een speciaal portaal waarin je contact hebt met een zorgverlener en inzicht hebt in relevante informatie voor jouw traject. Het contact met die zorgverlener geschiedt dan via mailcontact, een chatfunctie of beeldbellen. In een wereld waar technologie een steeds belangrijkere rol speelt, is het gebruikmaken van dergelijke digitale toepassingen in de zorg niet meer weg te denken.

E-health bij Vitalmindz

Bij Vitalmindz maken we graag gebruik van e-health om de persoonlijke groei en zelfredzaamheid van medewerkers te stimuleren. Onze modules sluiten dan ook mooi aan op de begeleiding die wij bieden. En het gebruik is heel simpel: medewerkers krijgen een gepersonaliseerd portaal waarin zij te allen tijde toegang hebben tot relevante e-health modules. Zo kunnen zij zelfstandig aan de slag gaan op eigen tempo en op een plek waar zij zich fijn voelen.

Wat is een e-health module?

Een e-health module is een omgeving waarin jouw medewerker theorieën en handvatten krijgt over relevante onderwerpen voor zijn of haar ontwikkeling. Samen met een begeleider wordt bepaald welke modules het beste aansluiten op de hulpvraag van jouw medewerker. Er is vaak sprake van blended care, wat inhoudt dat jouw medewerker de voortgang in de module bespreekt met de begeleider. De verkregen handvatten en concrete oefenvoorbeelden uit de praktijk worden hierbij ook geëvalueerd. Hierdoor kunnen we ervoor zorgen dat jouw medewerker de goede richting op gaat.

Vergoedingen

Afhankelijk van het type zorgverzekering worden de kosten van onze modules deels of volledig gedekt door de verzekeraar. Om hier zeker van te zijn, is het verstandig om de persoonlijke zorgpolis te raadplegen of contact op te nemen met de zorgverzekeraar.

Gaat het om een zorgverzekering van Nationale Nederlanden met de module Fit? Dan worden een aantal modules volledig vergoed. Jouw medewerker heeft in dat geval recht op een vergoeding van één module per jaar.

Heb je andere vragen over de vergoeding van e-health? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

E-health

Aan de slag met e-health

Het gebruik van e-health is een waardevolle toevoeging aan de trajecten die jouw medewerkers weer beter in hun vel laten zitten. Onze modules moedigen persoonlijke groei aan en versterken de zelfredzaamheid van jouw medewerkers.

Een greep uit onze E-health modules

Werkstress & Burn-out

Deze module is bedoeld voor mensen die overspanningsklachten en/of een burn-out hebben. Er wordt aandacht besteed aan het herstelproces, persoonlijke eigenschappen die bijdragen en het ontwikkelen van vaardigheden. Zodat je gefaseerd kunt werken richting duurzaam herstel.

Veerkracht & Weerbaarheid

Deze module is bedoeld voor mensen die beter voorbereid willen zijn op een tegenslag, en sneller willen herstellen van een vervelende of verdrietige gebeurtenis. Je gaat aan de slag met persoonlijke doelen en je wordt meegenomen in relevante thema's zoals zelfwaardering en optimisme.

Balans & Ontspanning

Deze module is bedoeld voor mensen die behoefte hebben aan handvatten om te (leren) ontspannen en balans in hun leven willen krijgen. Je wordt bewust van de oorzaken die voor onbalans zorgen in je leven en krijgt oefeningen aangereikt waar je mee kunt experimenteren.

Meer weten of advies?
Neem contact op!

Onze medewerkers helpen je graag verder.

Neem contact op