Wat is werkgeluk?

Werkgeluk is het ervaren van positieve emoties gerelateerd aan werk. Hierbij kun je denken aan plezier, trots, interesse, dankbaarheid, motivatie en inspiratie. Het is iets individueels: waar de ene medewerker juist heel gelukkig van wordt, kan een andere medewerker juist gefrustreerd door raken. Toch zijn er meerdere elementen zijn die voor iedereen positief bijdragen aan werkgeluk.

De verschillende elementen

In eerste instantie denk je misschien dat een medewerker (voldoende) werkgeluk ervaart als die mag doen waar die goed in is. Hoewel dat zeker van positieve invloed is, zijn er ook nog andere elementen die grote rollen spelen, zoals:

  • Bevlogenheid — doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent;
  • Zingeving — betekenisvol werk doen;
  • Verbinding — fijne relaties hebben met collega’s, gedeelde kernwaarden hebben met de organisatie;
  • Erkenning en waardering ervaren;
  • Ontwikkelmogelijkheden — focussen op talenten, persoonlijke groei en loopbaan groeimogelijkheden;
  • Vertrouwen in leiderschap — ondersteunend management, transparantie en duidelijke communicatie. 

Werkgeluk is niet vanzelfsprekend

Voor veel medewerkers is werk simpelweg een noodzaak om goed te kunnen leven: voldoende salaris ontvangen voor het onderhouden van jezelf en/of je gezin en om leuke dingen te kunnen doen. Gelukkig zijn in je werk is daarbij niet altijd een vereiste. Voor de nuchtere medewerker klinkt de term ‘werkgeluk’ dan ook misschien een beetje zweverig en nutteloos. Maar die nuchterheid kan nadelige gevolgen hebben.

De (mentale) gezondheid komt onder druk te staan als een medewerker elke dag met tegenzin naar het werk gaat en geen voldoening uit het werk weet te halen. In het ergste geval leidt dit tot (langdurig) uitval. Investeren in werkgeluk is dan ook een verstandige keuze.

Wat levert het op?

Daar kunnen we kort over zijn: heel veel! Medewerkers die werkgeluk ervaren zijn vitaler en beter in hun werk. Werkgeluk zorgt namelijk voor voldoening, motivatie om het beste uit jezelf te halen en je volle potentie te benutten. Het draagt bij aan veerkracht en vermindert de kans op uitval door stress en burn-out.

Aan de slag met een werkgelukdeskundige

Wil jij weten hoe je meer werkgeluk kunt creëren voor jouw medewerkers? Dan ben je bij Vitalmindz aan het juiste adres! Al jaren maken wij het verschil voor werkgevers en hun medewerkers op het gebied van amplitie, preventie en het aanpakken van burn-out.

Vraag een vrijblijvend gesprek aan en ontdek hoe jij het werkgeluk van jouw medewerkers naar een hoger niveau kunt tillen!

Werkgeluk

Werkgeluk: Wat houdt het in?

Wil je vitale, betrokken, productieve en gelukkige medewerkers? Dan moet werkgeluk hoog op de prioriteitenlijst staan. Niet iedere werkdag hoeft een groot feest te zijn, maar het zorgen voor consistente gevoelens van werkplezier, trots, waardering en inspiratie maken het verschil in het creëren van een florerende organisatie.

Bekijk onze oplossingen

Virtual Reality Workshop

Een gezondere organisatie Meer dan een derde van al het verzuim wordt veroorzaakt door stressklachten. Maar wist je dat stress ook gezond kan zijn? Het is maar hoe je het bekijkt en wat je ermee doet. Vitalmindz is al bijna tien jaar deskundige in het gebruik van virtual reality en helpt graag ook jouw organisatie […]

lees verder

Coaching

Psychisch verzuim beperken, werkplezier verhogen en het beste uit jouw medewerkers halen? Dan mag het gebruik van professionele coaching niet ontbreken! Met behulp van een coachingstraject kun je jouw medewerkers ondersteunen om de beste versie van henzelf te worden én jouw organisatie naar een hoger niveau tillen.

lees verder

Psychologische begeleiding

Medewerkers met psychische klachten geef je het beste direct de psychologische begeleiding die ze nodig hebben. Hoe sneller zij voorzien worden van de juiste hulp, des te sneller het herstelproces en gelukkiger jij en jouw medewerkers zullen zijn.

lees verder

Virtual Reality

Leer jouw medewerkers beter omgaan met stress en laat ze aan de slag gaan met Virtual Reality Braintraining! Op een effectieve én leuke wijze leren jouw medewerkers hun eigen stresssysteem te beheersen.

lees verder

E-health

Het gebruik van e-health is een waardevolle toevoeging aan de trajecten die jouw medewerkers weer beter in hun vel laten zitten. Onze modules moedigen persoonlijke groei aan en versterken de zelfredzaamheid van jouw medewerkers.

lees verder

Groepstrainingen

Jouw medewerkers kunnen bij ons terecht voor zowel 1-op-1 coaching als groepstrainingen. Met onze diverse inspirerende en uitdagende trainingen leren jouw medewerkers hoe ze het beste uit zichzelf kunnen halen. En als zij bloeien, bloeit de rest van de organisatie ook!

lees verder

Onderzoek

Het inzetten van psychologisch onderzoek bij medewerkers kan jou heel veel hoofdpijn besparen: het geeft je namelijk een duidelijk overzicht van de mentale conditie van jouw medewerkers. Zitten ze niet helemaal lekker in hun vel en/of lopen ze het risico om op de korte termijn uit te vallen? Je weet het snel met onze onderzoeken.

lees verder

Meer weten of advies?
Neem contact op!

Onze medewerkers helpen je graag verder.

Neem contact op