Een gezondere organisatie

Meer dan een derde van al het verzuim wordt veroorzaakt door stressklachten. Maar wist je dat stress ook gezond kan zijn? Het is maar hoe je het bekijkt en wat je ermee doet. Vitalmindz is al bijna tien jaar deskundige in het gebruik van virtual reality en helpt graag ook jouw organisatie een stukje gezonder te worden.

Wat kan ik van de Virtual Reality Workshop verwachten?

De workshop start met een interactieve presentatie over stress, gevolgd door het hoogtepunt: de VR-game op een onbewoond eiland. Onder begeleiding van onze professional voeren de deelnemers uitdagende opdrachten uit, waarbij een biofeedbackmeter de stresstoestand van het lichaam en brein registreert. Tijdens deze opdrachten moeten de deelnemers het stressniveau bewust verhogen of verlagen, waardoor ze hun eigen stresssysteem leren kennen en trainen.

Na het spelen van de game ontvangen de deelnemers persoonlijke feedback van onze gecertificeerde coach, zodat ze weten waar ze de komende tijd extra aandacht aan kunnen besteden. Sámen gaan we op zoek naar de aan- en uitknop van het stressmechanisme van jouw medewerkers.

Zo ziet het workshopprogramma eruit

Iedere organisatie heeft een andere samenstelling en andere voorkeuren. Daarom richten we de workshop graag volledig in naar jouw wensen en behoeften. Om je een idee te geven van de vele mogelijkheden, vind je hieronder een aantal voorbeelden.

Individueel

Werk met een inschrijflijst en laat elke medewerker de game inplannen op een tijdstip naar keuze.

 • Gezamenlijke interactieve presentatie
 • 15 deelnemers
 • Halve dag
 • 1 VR – set
 • 1 VR – coach
 • Game individueel
 • Persoonlijke feedback
 • Inclusief materiaal

Contact opnemen

Groepsverband

De game wordt middels een beamer geprojecteerd zodat de (sub)groep kan meekijken.

 • Interactieve presentatie
 • 15 deelnemers
 • 2 uur
 • 3 VR – set
 • 3 VR – coach
 • Game in (sub)groep
 • Persoonlijke feedback
 • Inclusief materiaal

Contact opnemen

Op maat

We stellen graag een op maat gemaakt programma samen aan de hand van het aantal deelnemers en jouw wensen en behoeften.

Contact opnemen

Liever een-op-een Virtual Reality Braintraining voor jouw medewerker? Vraag dan een vrijblijvend gesprek aan, we bespreken graag de mogelijkheden.

Virtual Reality Workshop

Waarom kiezen voor de VR-Workshop van Vitalmindz?

Persoonlijk. Na de game ontvangen de deelnemers individuele feedback van onze gecertificeerde coach, want ieder persoon is anders.
Flexibel. Maatwerk is onze kracht. Kies voor een van de bovenstaande pakketten of pas de workshop volledig aan naar jouw wensen en behoeften.
Deskundig. Al sinds 2016 zet Vitalmindz virtual reality in bij preventieve en amplitieve psychologische zorg. Onze game is dan ook de állereerste VR-game ter wereld waarin mensen hun stresssysteem leren kennen, beïnvloeden en voor zich laten werken.

Ben jij klaar om de vitaliteit en veerkrachtigheid van jouw medewerkers op een leuke, leerzame en innovatieve manier te verbeteren? Neem vandaag nog contact met ons op!

Veelgestelde vragen over de Virtual Reality Workshop

Waarvoor kun je de Virtual Reality Workshop inzetten?

De Virtual Reality Workshop is een leuke en unieke manier om jouw medewerkers meer inzicht te geven in hun persoonlijke stresssysteem. Daarnaast draagt het bij aan een positievere mindset ten opzichte van stress. De workshop is ideaal om in te zetten als onderdeel van bijvoorbeeld het amplitiebeleid, preventiebeleid of vitaliteitsplan van jouw organisatie.

Wat kost de Virtual Reality Workshop?

De workshop wordt helemaal aangepast naar jouw wensen en behoeften. De tarieven zullen hier dus ook van af hangen. Benieuwd wat het voor jouw organisatie zal kosten? Neem vandaag nog contact met ons op.

Waar vindt de Virtual Reality Workshop plaats?

We komen graag langs op jouw locatie! Zo hoeven je medewerkers nergens naartoe te reizen, dat bespaart weer tijd. Wil je liever wel naar ons toekomen? Dat kan ook.

Hoeveel personen kunnen er meedoen aan de Virtual Reality Workshop?

In principe kunnen er zoveel medewerkers deelnemen aan de workshop als gewenst. Wel hangt het er vanaf hoeveel tijd je in totaal wilt spenderen aan de workshop en hoeveel professionals er langskomen.

Hoeveel tijd kost de Virtual Reality Workshop in totaal?

De Virtual Reality Workshop start met een theoretisch gedeelte van zo’n dertig minuten. Daarna reserveren we vijftien minuten voor iedere medewerker. Hoe lang de workshop in totaal duurt, is afhankelijk van het aantal deelnemers, het aantal professionals en het aantal VR-sets.

Kies je voor meerdere professionals en VR-sets, dan werken we in subgroepen en kunnen meerdere deelnemers tegelijkertijd spelen. Ook is het mogelijk om te werken met een inschrijflijst, waardoor medewerkers alleen dertig minuten kwijt zijn aan het theoretische gedeelte en een kwartier aan het spelen van de game.

Hoe lang duurt één VR-sessie?

Een VR-sessie duurt zes minuten. Na afloop krijgt de deelnemer persoonlijke tips van onze professional, waarmee deze de komende tijd aan de slag kan gaan. In totaal rekenen we vijftien minuten per persoon.

Wat heb je nodig voor de Virtual Reality Workshop?

Om de VR-instrumenten te installeren hebben wij het volgende nodig:
– Een ruimte van minimaal drie bij drie meter om de game te kunnen spelen;
– Vier stopcontacten;
– Een verlengsnoer;
– Een tafel voor de laptop;
– Internetverbinding;
– Een beamer met scherm of een televisiescherm waar de laptop op aangesloten kan worden.

Hou er bij het reserveren van een ruimte rekening mee dat wij zo’n dertig minuten bezig zijn met het opbouwen van de gameset en het klaarzetten van de materialen. Het afbreken en opbergen van de game duurt ook ongeveer dertig minuten.

Kan iedereen deelnemen aan de Virtual Reality Workshop?

In principe kan iedereen meedoen aan de workshop. Echter raden we mensen met epilepsie en mensen die last hebben van hun evenwichtsorgaan voor hun veiligheid af om de VR-bril op te zetten. Wel kunnen zij meekijken op een scherm terwijl anderen in de VR-wereld zitten. Mensen die last hebben van duizeligheid worden gewaarschuwd en kunnen zelf bepalen of het wel of niet gaat.

Worden de resultaten van de Virtual Reality Workshop onderling gedeeld?

Indien er wordt gekozen voor subgroepen, kunnen collega’s meekijken tijdens het gamen. Ze zien echter geen medische informatie. Het voordeel hieraan is dat dit het gesprek kan openen over omgaan met stress. Op die manier leren medewerkers van elkaar en zorgt het voor meer verbinding.
Indien medewerkers het niet fijn vinden dat anderen meekijken, dan gaan we voor een individuele variant.

Resultaten van de game worden niet gedeeld met de werkgever, dit is ook niet relevant voor de werkgever gezien het gaat om een momentopname. Wat wel relevant is voor de werkgever, is dat medewerkers na de Virtual Reality Workshop meer inzicht hebben gekregen in hun stresssysteem en hiermee aan de slag kunnen gaan.

Wat levert de Virtual Reality Workshop op?

De Virtual Reality Workshop geeft jouw medewerkers inzicht in hun eigen stresssysteem, middels een biofeedbackmeter die gekoppeld is aan de VR-game. Ook krijgen de deelnemers tips waarmee ze de komende tijd aan de slag kunnen, bijvoorbeeld over ontspanning na inspanning. Na de workshop zullen jouw medewerkers een positievere mindset hebben ten opzichte van stress. En gezondere medewerkers dragen weer bij aan een gezondere organisatie!

VR-workshop

Grip op stress met de Virtual Reality Workshop

Wil je jouw medewerkers meer inzicht geven in hun stresssysteem? Of zoek je een leuke én leerzame teamactiviteit? Ontdek onze Virtual Reality Workshop. Tijdens deze workshop betreden jouw medewerkers een wereld waarin stress geen hindernis meer hoeft te zijn, maar een kracht die ze leren begrijpen, beheersen en benutten.

Grip op stress met de Virtual Reality Workshop

Meer weten of advies?
Neem contact op!

Onze medewerkers helpen je graag verder.

Neem contact op