Wat is persoonlijke ontwikkeling?

Onder persoonlijke ontwikkeling vallen alle activiteiten die iemand onderneemt om persoonlijke eigenschappen te verbeteren. Dit kan op zowel persoonlijk als professioneel vlak zijn. Door hier tijd en moeite in te steken, kunnen jouw medewerkers hun potentieel beter benutten. Als werkgever pluk je daar alleen maar de vruchten van: florerende medewerkers verzuimen minder, zijn creatiever, meer gedreven, veerkrachtiger, ervaren meer werkgeluk en zijn productiever! 

Voorbeelden van persoonlijke ontwikkeling

Hoe persoonlijke ontwikkeling eruit ziet, verschilt per persoon: voor de een staat de ontwikkeling van zelfvertrouwen op de voorgrond, voor de ander is het belangrijker om te leren effectief te communiceren. Het is dus een brede term en kan plaatsvinden op verschillende gebieden: mentaal, fysiek, emotioneel, sociaal en spiritueel. Enkele voorbeelden zijn:

  • Beter leren omgaan met perfectionisme
  • Leren nee-zeggen
  • Meer zelfbewustzijn creëren
  • Betere lichamelijke conditie ontwikkelen
  • Leren loslaten
  • Angsten overwinnen
  • Leren omgaan met stress

Aan de slag!

Stimuleer jouw medewerkers om aan de slag te gaan met hun persoonlijke ontwikkeling. Laat ze niet alleen up-to-date blijven in hun vakgebied, maar zorg er ook voor dat ze geprikkeld blijven om het beste uit zichzelf te halen. Verveling of het gebrek aan vooruitgang heeft namelijk een negatief effect op duurzame inzetbaarheid en de doorloop van personeel. Geef als werkgever dan ook het goede voorbeeld en koester een sterke leercultuur. 

Maak gebruik van verschillende ontwikkelingsmogelijkheden

Sommige medewerkers zullen op eigen houtje zichzelf weten te ontwikkelen op persoonlijk gebied. Anderen zullen meer baat hebben bij professionele ondersteuning, zoals een coach. Bij Vitalmindz bieden we training, cursussen en coaching op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Onder onze begeleiding zullen jouw medewerkers goed in de spiegel gaan kijken om te ontdekken wie ze zijn en waar hun talenten en potentieel liggen. We begeleiden ze naar hun optimale groei en geven ze daar de nodige tools voor.

Start vandaag

Maak het verschil voor jouw medewerkers en organisatie en vraag vandaag nog een vrijblijvend gesprek aan. Wij bespreken graag de mogelijkheden om het beste uit jouw medewerkers én organisatie te halen.

Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling: Haal het beste uit jouw medewerkers

Investeer je in de persoonlijke ontwikkeling van jouw medewerkers, dan investeer je in jouw organisatie. Medewerkers die zichzelf naar een hoger niveau weten te tillen op persoonlijk vlak presteren namelijk beter op het werk. Maar wat houdt persoonlijke ontwikkeling precies in en hoe pak je het aan?

Bekijk onze oplossingen

Virtual Reality Workshop

Een gezondere organisatie Meer dan een derde van al het verzuim wordt veroorzaakt door stressklachten. Maar wist je dat stress ook gezond kan zijn? Het is maar hoe je het bekijkt en wat je ermee doet. Vitalmindz is al bijna tien jaar deskundige in het gebruik van virtual reality en helpt graag ook jouw organisatie […]

lees verder

Coaching

Psychisch verzuim beperken, werkplezier verhogen en het beste uit jouw medewerkers halen? Dan mag het gebruik van professionele coaching niet ontbreken! Met behulp van een coachingstraject kun je jouw medewerkers ondersteunen om de beste versie van henzelf te worden én jouw organisatie naar een hoger niveau tillen.

lees verder

Psychologische begeleiding

Medewerkers met psychische klachten geef je het beste direct de psychologische begeleiding die ze nodig hebben. Hoe sneller zij voorzien worden van de juiste hulp, des te sneller het herstelproces en gelukkiger jij en jouw medewerkers zullen zijn.

lees verder

Virtual Reality

Leer jouw medewerkers beter omgaan met stress en laat ze aan de slag gaan met Virtual Reality Braintraining! Op een effectieve én leuke wijze leren jouw medewerkers hun eigen stresssysteem te beheersen.

lees verder

E-health

Het gebruik van e-health is een waardevolle toevoeging aan de trajecten die jouw medewerkers weer beter in hun vel laten zitten. Onze modules moedigen persoonlijke groei aan en versterken de zelfredzaamheid van jouw medewerkers.

lees verder

Groepstrainingen

Jouw medewerkers kunnen bij ons terecht voor zowel 1-op-1 coaching als groepstrainingen. Met onze diverse inspirerende en uitdagende trainingen leren jouw medewerkers hoe ze het beste uit zichzelf kunnen halen. En als zij bloeien, bloeit de rest van de organisatie ook!

lees verder

Onderzoek

Het inzetten van psychologisch onderzoek bij medewerkers kan jou heel veel hoofdpijn besparen: het geeft je namelijk een duidelijk overzicht van de mentale conditie van jouw medewerkers. Zitten ze niet helemaal lekker in hun vel en/of lopen ze het risico om op de korte termijn uit te vallen? Je weet het snel met onze onderzoeken.

lees verder

Meer weten of advies?
Neem contact op!

Onze medewerkers helpen je graag verder.

Neem contact op