Jouw partner in preventieve maatregelen

Als werkgever zit je niet te wachten op een hoog ziekteverzuim. Gelukkig kun je er positieve invloed op hebben door preventieve maatregelen in te zetten die jouw medewerkers zo fit mogelijk houden; fitte medewerkers zijn namelijk productiever en verzuimen minder vaak. 

Maar waar moet je beginnen? Het opstellen van een goed en duidelijk preventiebeleid kost niet alleen veel tijd, je hebt er ook specialistische kennis voor nodig. Gelukkig hoef je dit niet alleen op te pakken: bij Vitalmindz hebben wij zeer ruime ervaring op het gebied van preventie en stellen wij op maat gemaakte preventieve maatregelen samen waar jouw gehele organisatie de vruchten van plukt!

Preventie op maat: niet iedereen over één kam scheren

Preventie omvat alle voorschriften en maatregelen die genomen worden om de gezondheid van jouw medewerkers te beschermen en te bevorderen. Je komt echter niet heel ver als je een standaard preventiebeleid hanteert waarbij geen rekening wordt gehouden met de verschillende groepen medewerkers waarmee je te maken hebt. Medewerkers kunnen zich namelijk in verschillende stadia bevinden:

  • Geïndiceerde preventie – bedoeld voor medewerkers met beginnende klachten. Maatregelen voor geïndiceerde preventie worden ingezet om te voorkomen dat beginnende klachten verergeren en uitgroeien tot een ernstiger probleem.
  • Universele preventie – bedoeld voor de gezonde medewerkers die weinig risico lopen. Het zijn maatregelen die op actieve wijze de gezondheid beschermen en bevorderen.
  • Selectieve preventie – bedoeld voor medewerkers met een verhoogd risico. Preventieve maatregelen die hierbij worden ingezet, zijn bedoeld om ziekte te voorkomen.
  • Zorggerelateerde preventie – preventieve maatregelen zijn in deze situatie bedoeld om te voorkomen dat een bepaalde ziekte of aandoening leidt tot complicaties of beperkingen.

Preventieve interventies

Bij Vitalmindz maken we gebruik van meerdere soorten preventie die passen bij alle doelgroepen. Meer informatie per preventieve interventie vind je in het overzicht hieronder. Heb je nog geen idee welke preventieve interventies jij graag wilt inzetten voor jouw medewerkers? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We denken graag met je mee!

Preventie

Wat is preventie?

Preventie in bedrijfszorg houdt in dat je doelbewust bezig bent met de bescherming van jouw medewerkers op het gebied van lichamelijke en/of geestelijke schade op de werkvloer. Het uiteindelijke doel hiervan is om ziekteverzuim zoveel mogelijk te voorkomen en/of te verlagen.

Overzicht van onze diensten

Virtual Reality Workshop

Een gezondere organisatie Meer dan een derde van al het verzuim wordt veroorzaakt door stressklachten. Maar wist je dat stress ook gezond kan zijn? Het is maar hoe je het bekijkt en wat je ermee doet. Vitalmindz is al bijna tien jaar deskundige in het gebruik van virtual reality en helpt graag ook jouw organisatie […]

lees verder

Coaching

Psychisch verzuim beperken, werkplezier verhogen en het beste uit jouw medewerkers halen? Dan mag het gebruik van professionele coaching niet ontbreken! Met behulp van een coachingstraject kun je jouw medewerkers ondersteunen om de beste versie van henzelf te worden én jouw organisatie naar een hoger niveau tillen.

lees verder

Psychologische begeleiding

Medewerkers met psychische klachten geef je het beste direct de psychologische begeleiding die ze nodig hebben. Hoe sneller zij voorzien worden van de juiste hulp, des te sneller het herstelproces en gelukkiger jij en jouw medewerkers zullen zijn.

lees verder

Virtual Reality

Leer jouw medewerkers beter omgaan met stress en laat ze aan de slag gaan met Virtual Reality Braintraining! Op een effectieve én leuke wijze leren jouw medewerkers hun eigen stresssysteem te beheersen.

lees verder

E-health

Het gebruik van e-health is een waardevolle toevoeging aan de trajecten die jouw medewerkers weer beter in hun vel laten zitten. Onze modules moedigen persoonlijke groei aan en versterken de zelfredzaamheid van jouw medewerkers.

lees verder

Groepstrainingen

Jouw medewerkers kunnen bij ons terecht voor zowel 1-op-1 coaching als groepstrainingen. Met onze diverse inspirerende en uitdagende trainingen leren jouw medewerkers hoe ze het beste uit zichzelf kunnen halen. En als zij bloeien, bloeit de rest van de organisatie ook!

lees verder

Onderzoek

Het inzetten van psychologisch onderzoek bij medewerkers kan jou heel veel hoofdpijn besparen: het geeft je namelijk een duidelijk overzicht van de mentale conditie van jouw medewerkers. Zitten ze niet helemaal lekker in hun vel en/of lopen ze het risico om op de korte termijn uit te vallen? Je weet het snel met onze onderzoeken.

lees verder

Meer weten of advies?
Neem contact op!

Onze medewerkers helpen je graag verder.

Neem contact op