...

Burn-out bij millennials en Gen Z’ers: hoe voorkom je het?

De laatste jaren is het aantal millennials en Gen Z'ers met een burn-out enorm toegenomen. Wat houdt deze generaties zo bezig dat de emmer vaker overloopt en de werk-privébalans meer onder druk lijkt te staan dan bij andere generaties?

...

Het belang van het vitaliteitsbudget + 5 inspirerende ideeën

Een gezonde organisatie begint bij gezonde medewerkers. Het vitaliteitsbudget is een onmisbare factor om dit te realiseren. Maar wat is een vitaliteitsbudget precies? En hoe kun je het besteden?

...

Burn-out: dit is wat we nu weten

De term ‘burn-out’ is inmiddels zeer bekend. Toch is het nog steeds geen officiële diagnose in de DSM, het handboek van de psychiatrie. Wat zijn burn-outklachten dan precies? En hoe los je die klachten op? Wij geven tips.

...

Amplitie: wat levert het op en hoe pas je het toe?

Met amplitie verhoog je het werkplezier van medewerkers, verstevig je hun fysieke en mentale gezondheid én versterk je de betrokkenheid bij de organisatie. Tenminste, dat is het idee. Maar hoe doe je dat dan precies?

...

Hoe je persoonlijke ontwikkeling voor medewerkers makkelijker maakt

Als werkgever weet je hoe belangrijk het is dat medewerkers werken aan hun persoonlijke ontwikkeling. Maar hoe pak je dit het beste aan? In dit artikel geven we je een aantal tips.

...

De (on)zin van werkgeluk

Is werkgeluk alleen voor de geluksvogels of is het bereikbaar voor iedereen die dat wil? En welke rol heb je als werkgever hierin?

...

7 Dimensies van het welzijn van medewerkers

Welzijn kent veel verschillende dimensies: fysiek, emotioneel, spiritueel, intellectueel, sociaal, financieel en werkinhoudelijk. Hoe ga jij als werkgever hier mee om?

...

Kun je veerkracht van medewerkers versterken met Virtual Reality?

Elke werkgever wil veerkrachtige medewerkers. Maar hoe versterk je die veerkracht? En welke rol kan Virtual Reality daarin spelen?

...

Overspannen medewerker: het voorstadium van burn-out

Weet jij wat overspannen zijn inhoudt? En hoe herken je de signalen bij jouw medewerkers? Wij vertellen je dit en meer in dit artikel!

...

Werkstress verminderen bij medewerkers doe je zó

Wist je dat maar liefst 21% van verzuimdagen gerelateerd is aan stress op het werk? Maar wat valt er onder werkstress en hoe vlieg je dit probleem aan als werkgever?

...

Stress is gezond! Het is maar hoe je het bekijkt (deel 2)

Stress heeft een slecht imago en dat is onterecht! De juiste verhouding van cortisol en DHEA kan zelfs een positief effect hebben op de gezondheid en prestaties.

...

Stress is gezond! Het is maar net hoe je het bekijkt

Goed nieuws: uit onderzoek van Yale University in samenwerking met Cambridge blijkt dat stress niet alleen maar de vijand is, maar ons ook juist gezonder kan maken!

...

Loslaten doe je zo!

Onplezierige zaken kosten veel energie en putten je uit. Ontdek hoe je kunt loslaten en meer in het moment kunt leven.

...

Burn-out ligt ook aan de werkomgeving, niet alleen aan de werknemer

Ontstaat burn-out door specifieke karaktereigenschappen van medewerkers? Uit onderzoek blijkt dat juist de werkomgeving een grote rol speelt bij een burn-out.

Vitalmindz blog

Welkom op de nieuws- en blogpagina van Vitalmindz

Op deze pagina houden we je op de hoogte van het laatste nieuws van Vitalmindz, de laatste ontwikkelingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, burn-out preventie en de laatste digitale innovaties rondom psychische klachten. Je vindt hier ook blogs over diverse onderwerpen die jou kunnen helpen en inspireren om beter met stress om te gaan en bewuster en gelukkiger te leven. Daarnaast schrijven we informatieve artikelen voor werkgevers over stress, burn-out preventie en persoonlijke groei.