...

7 Dimensies van het welzijn van medewerkers

Welzijn kent veel verschillende dimensies: fysiek, emotioneel, spiritueel, intellectueel, sociaal, financieel en werkinhoudelijk. Hoe ga jij als werkgever hier mee om?

...

Kun je veerkracht van medewerkers versterken met Virtual Reality?

Elke werkgever wil veerkrachtige medewerkers. Maar hoe versterk je die veerkracht? En welke rol kan Virtual Reality daarin spelen?

...

Overspannen zijn: het voorstadium van burn-out

Weet jij wat overspannen zijn inhoudt? En hoe herken je de signalen bij jouw medewerkers? Wij vertellen je dit en meer in dit artikel!

...

Werkstress verminderen bij medewerkers doe je zó

Wist je dat maar liefst 21% van verzuimdagen gerelateerd is aan stress op het werk? Maar wat valt er onder werkstress en hoe vlieg je dit probleem aan als werkgever?

...

Stress is gezond! Het is maar hoe je het bekijkt (deel 2)

Stress heeft een slecht imago en dat is onterecht! De juiste verhouding van cortisol en DHEA kan zelfs een positief effect hebben op de gezondheid en prestaties.

...

Stress is gezond! Het is maar net hoe je het bekijkt

Goed nieuws: uit onderzoek van Yale University in samenwerking met Cambridge blijkt dat stress niet alleen maar de vijand is, maar ons ook juist gezonder kan maken!

...

Loslaten doe je zo!

Onplezierige zaken kosten veel energie en putten je uit. Ontdek hoe je kunt loslaten en meer in het moment kunt leven.

...

Burn-out ligt ook aan de werkomgeving, niet alleen aan de werknemer

Ontstaat burn-out door specifieke karaktereigenschappen van medewerkers? Uit onderzoek blijkt dat juist de werkomgeving een grote rol speelt bij een burn-out.

Vitalmindz blog

Welkom op de nieuws- en blogpagina van Vitalmindz

Op deze pagina houden we je op de hoogte van het laatste nieuws van Vitalmindz, de laatste ontwikkelingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, burn-out preventie en de laatste digitale innovaties rondom psychisch klachten. Je vindt hier ook blogs over diverse onderwerpen die jou kunnen helpen en inspireren om beter met stress om te gaan en bewuster en gelukkiger te leven. Daarnaast schrijven we informatieve artikelen voor werkgevers over stress, burn-out preventie en persoonlijke groei.