Wat we doen

Mentaal vitaal blijven of weer worden.

Jouw medewerkers zijn dé kracht achter jouw organisatie. Je doet er dus goed aan om ervoor te zorgen dat ze zo vitaal mogelijk hun werk kunnen doen. Maar waar begin je? Bij Vitalmindz zijn wij gespecialiseerd in het versterken wat goed gaat (amplitie), het voorkomen van uitval (preventie) en het behandelen van burn-out en andere psychische klachten die vallen onder onverzekerde psychische zorg.

Mentaal vitaal blijven of weer worden.
Vertrekpunten

Alles in huis voor vitale medewerkers

Amplitie

Medewerkers die vitaal zijn, wil je vitaal houden. Zet daarom in op amplitie: versterk wat goed gaat en help ze te floreren. Zo zijn zij gelukkig én jij gelukkig.

lees verder

Preventie

Lopen jouw medewerkers risico op uitval? Wacht niet langer en maak gebruik van onze preventieve oplossingen. Hoe eerder je ingrijpt, des te beter het resultaat.

lees verder

Psychisch verzuim

Je kunt niet altijd voorkomen dat een medewerker uitvalt. Wat je wél kunt voorkomen, is dat het psychisch verzuim te lang duurt. Met onze begeleiding zorgen we ervoor dat jouw medewerkers weer duurzaam inzetbaar worden.

lees verder
Uitdagingen

Ga aan de slag met...

Stress

Stress speelt een grote rol in de duurzame inzetbaarheid van jouw medewerkers. Ervaren ze te veel stress voor een langere tijd? Reken dan maar op veel onrust en disbalans binnen de organisatie: van medewerkers die (tijdelijk) uitvallen tot medewerkers die vertrekken door ontevredenheid. Hoe je dit voorkomt? Door slim om te gaan met stress! En wij kunnen je leren hoe.

lees verder

Burn-out

Medewerkers met een burn-out hebben professionele en gespecialiseerde zorg nodig. En dat is precies wat ze kunnen verwachten van onze coaches en psychologen. Met onze jarenlange ervaring in het behandelen van burn-out, zorgen wij ervoor dat jouw medewerkers weer vitaal en gelukkig in het leven komen te staan.

lees verder

Persoonlijke ontwikkeling

Investeer je in de persoonlijke ontwikkeling van jouw medewerkers, dan investeer je in jouw organisatie. Medewerkers die zichzelf naar een hoger niveau weten te tillen op persoonlijk vlak presteren namelijk beter op het werk. Maar wat houdt persoonlijke ontwikkeling precies in en hoe pak je het aan?

lees verder

Werkgeluk

Wil je vitale, betrokken, productieve en gelukkige medewerkers? Dan moet werkgeluk hoog op de prioriteitenlijst staan. Niet iedere werkdag hoeft een groot feest te zijn, maar het zorgen voor consistente gevoelens van werkplezier, trots, waardering en inspiratie maken het verschil in het creëren van een florerende organisatie.

lees verder

Meer weten of advies?
Neem contact op!

Onze medewerkers helpen je graag verder.

Neem contact op