Wat is coaching?

Coaching is een belangrijk instrument voor de persoonlijke en professionele ontwikkeling van jouw medewerkers. Het is een vorm van begeleiding die erop gericht is om mensen vooruit te helpen met de uitdagingen waarmee ze te maken hebben. Coaching kan helpen met het ontwikkelen van meer zelfbewustzijn, het doorbreken van patronen en het versterken van krachten. Als werkgever haal je daar veel voordeel uit: gecoachte medewerkers benutten hun potentieel veel meer en ervaren daarnaast meer werkgeluk. Hierdoor zijn ze succesvoller in hun werk. 

Typische coachingsvragen

Het doel van coaching verschilt uiteraard per persoon. Waar de een ondersteuning wil op het gebied van zelfvertrouwen, is een ander op zoek naar hulp voor het leren omgaan met stress. Veel voorkomende coachingsvragen zijn bijvoorbeeld:

  • Hoe haal ik het beste uit mezelf?
  • Ik loop vaak tegen dezelfde problemen aan, hoe krijg ik hier grip op?
  • In mijn sociale omgeving krijg ik vaak dezelfde kritiek, hoe kan ik hiermee aan de slag gaan?
  • Ik zit niet lekker in mijn vel, hoe kom ik uit deze periode?
  • Hoe kan ik beter mijn grenzen aangeven?
  • Hoe krijg ik een betere balans tussen mijn werk- en privéleven?
  • Hoe kan ik beter omgaan met stressvolle situaties?

Coachingstraject bij Vitalmindz

Onze coachingstrajecten zijn altijd maatwerk en sluiten aan op de persoonlijke behoeften van jouw medewerker. Het is echter wel van groot belang dat jouw medewerker zelf gemotiveerd genoeg is om aan de slag te gaan met coaching. We starten daarom altijd met een vrijblijvend intakegesprek waarin jouw medewerker kan bepalen of er een fijne match is met de coach en het coachingstraject kan starten.

Onze coaches

Al onze coaches hebben een achtergrond in de psychologie en hebben meerdere jaren ervaring als loopbaancoach, vitaliteitscoach, burn-outcoach of stresscoach. Daarnaast worden zijn continu bijgeschoold. De intrinsieke motivatie van onze coaches om mensen te helpen is direct merkbaar tijdens de intake. Jouw medewerkers zijn dus verzekerd van de beste begeleiding! Onze coaches hanteren een aanpak waarbij overwegend wordt gekeken naar krachten en hoe die versterkt kunnen worden. Uiteraard zijn onze coaches ook de kritische spiegel en geven zij jouw medewerkers inzichten in hun onbewuste emoties en handelen. 

We zeggen niet alleen wat medewerkers willen horen, maar dagen ze ook uit en prikkelen ze op de punten die juist zo belangrijk zijn om onder ogen te komen.

Start vandaag nog een coachingstraject!

Wij maken geen gebruik van wachtlijsten, dus jouw medewerkers kunnen bij ons direct aan de slag! Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op. We nemen binnen enkele werkdagen contact met je op.

Coaching

Coaching: De sleutel tot verbetering van jouw medewerkers én de organisatie

Psychisch verzuim beperken, werkplezier verhogen en het beste uit jouw medewerkers halen – dat bereik je middels coaching! Met behulp van een coachingstraject kun je jouw medewerkers ondersteunen om de beste versie van zichzelf te worden én jouw organisatie naar een hoger niveau tillen. Wij helpen je daarmee graag vooruit.

Meer weten of advies?
Neem contact op!

Onze medewerkers helpen je graag verder.

Neem contact op