Virtual Reality - VR
Stressjam
Virtual Reality – VR2018-05-29T08:22:23+01:00

VIRTUAL REALITY – VR

Misschien heb je er al eentje op je hoofd gehad: een van die speciale VR-brillen die je de mogelijkheid biedt om vanaf je luie stoel een andere wereld te betreden. Wil je even lekker genieten van het uitzicht vanaf een strand op Bali? Misschien een rondje lopen op Mars? Of wil je je angst voor vliegen overwinnen? Met Virtual Reality is het allemaal mogelijk!

Wat is Virtual Reality?

Virtual Reality is een door technologie gegenereerde omgeving die je kunt zien via een speciale bril. Het doel van Virtual Reality is het bieden van een ervaring die niet van de werkelijkheid te onderscheiden is. Vanaf het moment dat je door de VR-bril kijkt, krijg je het idee in een andere levensechte omgeving te zijn. Veel van deze ervaringen zijn voornamelijk gebaseerd op 3D-beeld en geluid: je kunt 360 graden om je heen kijken en geluid vanaf alle kanten horen, net als in de ‘echte’ wereld. Daarnaast heb je vaak de mogelijkheid om door die omgeving te lopen en het te onderzoeken.

Virtual Reality bij Vitalmindz

Virtual Reality biedt eindeloze toepassingsmogelijkheden en wordt al veelvuldig gebruikt in de wereld van entertainment, vooral op het gebied van gaming. Het wordt echter ook steeds vaker ingezet in de geestelijke gezondheidszorg. Virtual Reality biedt namelijk de mogelijkheid om in volledige veiligheid en op gecontroleerde wijze de strijd aan te gaan met een verscheidenheid aan psychische klachten.

Bij Vitalmindz lopen we graag voorop op het gebied van technologische hulpmiddelen voor mentale vitaliteit. Daarom is het gebruik van Virtual Reality bij ons niet weg te denken! Momenteel bieden wij Virtual Reality aan voor het leren omgaan met stress (Stressjam) en je emoties (SENSIKS Reality Pod). Maar daar zal het niet bij blijven: we zijn ook al druk bezig met het ontwikkelen van behandelingen waarbij je o.a. verschillende angsten kunt overwinnen.

Ervaar het zelf!

Wil jij graag aan de slag gaan met het beter leren omgaan met stress of je emoties door middel van Virtual Reality? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie.