Stressjam – Virtual Reality Braintraining

Stressjam is een serious game die gebruik maakt van Virtual Reality. In de game leer je jouw stresssysteem kennen: hoe kun je je stresssysteem beïnvloeden en stress voor je laten werken? De uniek voor Stressjam ontwikkelde sensoren meten het stressniveau in jouw lichaam, wat een onderdeel is van de game. Door het spelen van deze game leer je bewust om te gaan met stress en een positievere mindset te ontwikkelen ten aanzien van stress. Je zult merken dat je daardoor minder stress zult ervaren wanneer je geconfronteerd wordt met stressvolle gebeurtenissen op het werk of in je privéleven. 

Stressjam is er voor iedereen die slimmer wil omgaan met stress. Het zorgt er niet alleen voor dat je vitaler en gezonder door het leven gaat, maar ook succesvoller bent op de werkvloer! 

0%
36% van al het verzuim wordt veroorzaakt door stressklachten

Stress is beroepsziekte nummer 1
Maar liefst 36% van al het verzuim wordt veroorzaakt door stressklachten. Zonde, want stress kan heel gezond zijn.Gamen met je eigen stresssysteem

Zodra je de VR-bril opzet, kom je terecht in een nieuwe wereld. Onder begeleiding van jouw persoonlijke coach voer je spannende opdrachten uit. We meten je stresstoestand en de VR-wereld past zich steeds in real-time aan op jouw stresstoestand van dat moment. Om de opdrachten te doorstaan, moet je bewust je stressniveau verlagen of juist verhogen. Je speelt de game dus letterlijk met je eigen stress! Stressjam wordt al toegepast bij topsporters als voorbereiding op wedstrijden, bij mensen die mentaal sterker willen worden, bij werknemers met stressklachten en bij mensen met psychische klachten.

Positieve mindset maakt gezonder

Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat mensen die denken dat stress slecht voor de gezondheid is, meer klachten ervaren dan mensen die denken dat stress positief is. Deze laatste groep behoort tot de gezondste groep mensen in Nederland. Toeval? Nee. Je mindset bepaalt of je er nadeel of juist voordeel van hebt. Stressjam is de eerste Virtual Reality-game ter wereld waarin je jouw eigen stresssysteem leert kennen en beïnvloeden. Er is aangetoond dat al na 40 minuten Stressjam spelen mensen significant anders naar stress kijken en het positiever beoordelen. Stressjam helpt je een positievere mindset ten aanzien van stress te ontwikkelen. Daarnaast leert het je hoe je je eigen stresssysteem kunt beïnvloeden. Op die manier zal je minder negatieve stress ervaren wanneer je geconfronteerd wordt met stressvolle gebeurtenissen in het werk of in het leven. 

Meer informatie over Stressjam