Virtual Reality - VR

Ga op verkenningstocht

Sensiks2018-07-10T13:43:46+01:00

SENSIKS – SENSORY REALITY POD

Onze organisatie kenmerkt zich door continu te zoeken naar de nieuwste en beste innovaties op het gebied van psychische begeleiding, zónder het belang van een persoonlijke aanpak uit het oog te verliezen. Vanuit deze visie integreren wij de Sensory Reality Pod in ons aanbod voor coaching en begeleiding. In deze multi-sensorische belevingscabine worden al je zintuigen geactiveerd. Dit zorgt voor een totaalbeleving op het gebied van mindfulness én stressreductie.

Sensory Reality is de nieuwste ontwikkeling op het gebied van Virtual Reality

De SENSIKS pod is meer dan alleen een audiovisuele ervaring. Het systeem maakt gebruik van alle zintuigen. De eerste stap is plaatsnemen in de cabine en het opzetten van de Virtual Reality bril. Tijdens deze ervaring worden audiovisuele ervaringen gesynchroniseerd met geur, temperatuur, luchtstromen en lichtfrequenties. Door al je zintuigen gelijktijdig te stimuleren en activeren worden je hersenen op meerdere punten geprikkeld. Dit geeft je het gevoel dat je daadwerkelijk midden in de ervaring bent.

Mindfulness en stressreductie

“Mindfulness betekent aandacht geven op een speciale manier: bewust, op het moment zelf en niet-oordelend.” – Jon Kabat-Zinn

Mindfulness is een techniek die al eeuwen bestaat. De laatste jaren is mindfulness erg populair geworden in het westen. Tijdens onze coachings- en begeleidingstrajecten maken we regelmatig gebruik van mindfulness oefeningen. Hier leren we onze cliënten gedachten te zien voor wat ze zijn, slechts gedachten. Op die manier leer je je aandacht ergens op te richten en je beter te concentreren. Je wordt bevrijdt van negatieve en destructieve gedachten. Je krijgt het gevoel steeds meer je eigen leven te kunnen sturen. Mindfulness zetten we ook in voor stressreductie, bijvoorbeeld tijdens begeleiding bij overspannenheid en burn-out.

Wat SENSIKS voor jou kan betekenen

In de SENSIKS pod combineren wij de eeuwenoude technieken van mindfulness samen met de digitale innovaties van de Sensory Reality Pod. Tijdens onze coaching maken we gebruik van de Sensikspod om te mediteren, het stressniveau te verlagen of om te genieten van een totaal andere omgeving. De Sensiks pod helpt in onze coachingstrajecten om weer de verbinding te maken met jouw lichaam. Het helpt om beter te leren luisteren naar jouw gevoel en hierover in gesprek te gaan. De Sensiks pod geeft ons de mogelijkheid om emoties te stimuleren en te verkennen. Ook de aanmaak en reactie van stresshormonen kan worden gestimuleerd om stress te leren herkennen en hier mee om te gaan. We kunnen jou opnieuw leren om de dingen weer waar te nemen zoals ze zijn, zonder (negatief) filter van jouw gedachten en herinneringen.

Meer informatie

De SENSIKS pod kan worden ingezet in diverse trajecten bij Vitalmindz. Wil je meer informatie of wil je een (demo) sessie boeken? Neem dan contact op via info@vitalmindz of 088-010 4321. Je kunt ook gebruik maken van het Sensiks formulier op de website.