Project Description

Vroegsignalering Psychische klachten

Vitale werknemers bruisen van de energie en zijn mentaal weerbaar. Ze zitten lekker in hun vel, hebben passie voor hun werk en plezier in het leven. Investeren in mentale fitheid zorgt niet alleen voor gemotiveerd personeel, maar draagt ook bij aan lager ziekteverzuim en een hogere productiviteit. Maar hoe merk je als leidinggevende nou dat een werknemer niet lekker in zijn vel zit? En hoe maak je dat bespreekbaar?

Door vroegtijdig signalen te herkennen en te bespreken kun je een potentieel probleem snel aanpakken. Maar wanneer het om de psychische gezondheid van een werknemer gaat, blijkt de drempel voor veel leidinggevenden te hoog om dit ter sprake te brengen. Zonde, want in een tijd waar burnout beroepsziekte nummer 1 is, kan het vroegtijdig herkennen en bespreken van psychische klachten hét verschil zijn tussen een vitale of zieke medewerker.

Tijdens de training Vroegsignalering van psychische klachten bij werknemers leren managers en leidinggevenden hoe ze vroegtijdig kunnen opmerken dat een werknemer niet lekker in zijn vel zit, hoe ze dit bespreekbaar kunnen maken en welke acties ze kunnen ondernemen om psychisch verzuim, zoals burnout, te voorkomen. Tijdens de training is er voldoende ruimte om ervaringen uit te wisselen en met de trainer en elkaar in gesprek te gaan over hoe je kunt omgaan met de dilemma’s rondom deze (vroegtijdige) aanpak van psychische klachten bij werknemers.

Geïnteresseerd in deze training of wil je meer informatie? Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.