Project Description

VR-Stressmanagement

Stress is beroepsziekte nummer 1, maar liefst 33% van al het verzuim wordt veroorzaakt door stressklachten. Zonde, want stress kan heel gezond zijn. Wanneer je er slim mee omgaat, maakt het je energieker, vitaler en mentaal sterker.

Wanneer je gestrest bent, gaat je hart sneller kloppen. Je ademhaling gaat sneller en misschien breekt het zweet je een beetje uit. Vaak interpreteren we deze fysieke veranderingen als angst of als signalen dat we niet goed omgaan met de druk waar we mee te maken hebben. Maar wat als je deze veranderingen kan zien als signalen dat je lichaam zich aan het voorbereiden is op een uitdaging? Zodat je lichaam gereed is om de uitdaging aan te gaan waarmee je geconfronteerd wordt.

Interactieve training VR-Stressmanagement

In de interactieve training VR-Stressmanagement leer je in sneltreinvaart hoe je stress optimaal kunt inzetten. We leren je de nieuwste inzichten op het gebied van stress maar je gaat vooral zelf aan de slag. Na een stuk theorie leer je op actieve wijze je eigen stressysteem kennen via Stressjam. Stressjam is een serious game die gebruik maakt van Virtual Reality. Je leert hoe je je stresssysteem kunt beïnvloeden en voor je kunt laten werken.

Vervolgens is er ruimte voor het delen van ervaringen, gaan we dieper in op de teamflow, zetten we problemen om in kansen en worden er persoonlijke en gezamenlijke doelen geformuleerd.

Wat komt er allemaal aan bod in deze training?:

  • Je leert de nieuwste inzichten met betrekking tot stress kennen;
  • Je leert hoe je de nieuwste inzichten met betrekking tot stress kunt gebruiken in de werkcontext;
  • Je beoordeelt je aanwezige werkstressoren;
  • Je stelt de aanwezige energiebronnen binnen je werkcontext vast;
  • Je kiest uit te voeren acties die bijdragen aan werkbevlogenheid;
  • Er wordt een gezamenlijk teamdoel geformuleerd dat moet leiden tot meer bevlogenheid en optimaal stressmanagement.

Prijs: Offertebasis
Locatie: Bij opdrachtgever (andere locatie in overleg)
Duur training: 4,5 uur + individuele sessie van 1 uur Stressjam op een later moment (locatie in overleg).

Nieuwsgierig geworden en wil je meer weten over de mogelijkheden van VR-Stressmanagement? Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.