Project Description

Groepstraining Millennials: nieuwe generatie, nieuwe aanpak!

Millennials, ook wel ‘Happyholics’ genoemd, doen hun intrede op de arbeidsmarkt en sommigen zijn al enkele jaren werkzaam voor zichzelf, in start-ups of bij een werkgever. Het gaat hier om mensen die geboren zijn tussen 1981 en 1996 à 2000. Het zijn de werknemers van de toekomst nadat Generatie X met pensioen is gegaan. Je hebt ze als organisatie hard nodig. Het is diezelfde generatie X die nu vaak leidinggevenden én ouders zijn van de Millennials oftewel Generatie Y. Toch lees je overal dat deze leidinggevenden soms met hun handen in hun haar zitten als het gaat om het leidinggeven en aansturen van deze opkomende generatie werknemers.

Er worden verschillende negatieve kenmerken toegedicht aan de werkhouding van Millennials. Ze zouden namelijk lui, eigenwijs en jobhoppers zijn die zich moeilijk laten sturen en binden binnen een organisatie. Tegelijkertijd worden ook waardevolle kwaliteiten bij ze geconstateerd die een organisatie op een hoger plan kan brengen in de aanpassing aan externe omgevingsveranderingen. Ze zijn betrokken, denken graag mee, pakken hun verantwoordelijkheid op en zijn door hun creatieve en snel schakelende brein innovatieve aanjagers.

Speciale aandacht voor Millennials richt zich vaak op verontrustende cijfers als het gaat om de risico op burn-out bij deze doelgroep. Ruim zes op de tien mensen tussen de 20 en 38 jaar oud, geven aan dat ze veel stress ervaren. Dit blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder 2000 Millennials. Uit cijfers van het CBS blijkt dat in de groep 25-35 jaar 16,6 procent van de werknemers burn-out klachten heeft.

Millennials worden door onbegrip en onwetendheid zwaar teleurgesteld in hun ambitie ‘the sky is the limit’ wanneer geconfronteerd met de harde werkelijkheid op de werkvloer die niet aansluit met de drijfveren die hen gelukkig en productief maken.

Vitalmindz helpt graag in het versterken van de sterke kanten van individuen en gelooft in de positieve bijdrage die Millennials kunnen hebben in organisaties. We willen leidinggevende faciliteren om het beste uit hun young professionals te halen en bij te dragen in de vitaliteit van de organisatie.

In onze training ‘Millennials: nieuwe generatie, nieuwe aanpak’ besteden we op interactieve wijze aandacht aan de volgende thema’s:

  • Welke rol speelt opvoeding in de kenmerken van Millennials?
  • Welke kwaliteiten voegen ze toe aan de organisatie?
  • Wat zijn hun drijfveren om te presteren en zich te binden aan een organisatie?
  • Wat zijn tips, handvatten, do’s & don’ts om Millennials aan te sturen?
  • Wat zijn bouwstenen voor een Millennialproof organisatie?
  • Hoe preventief aan de slag te gaan tegen burn-out bij deze doelgroep?
  • Actieplan voor een stimulerende werkklimaat voor Millennials én de andere generaties binnen de organisatie.

De training bestaat uit een dagdeel en wordt gegeven door twee ervaren trainers uit de generatie X én Y. Maximaal aantal deelnemers is 12 leidinggevenden. Door een mix van werkvormen zorgen we ervoor dat de deelnemers met praktische kennis en kunde de training verlaten en geïnspireerd met hun Millennials aan de slag kunnen.

Ben je geïnteresseerd in de Groepstraining Millennials? Neem vrijblijvend contact met ons op!