intake
Klantcasussen2018-05-28T14:58:53+01:00

Klantcasussen

Gelukkig een burn-out voorkomen

Mijn naam is Tim. Ik ben 32 jaar en werk bij een zorginstelling voor ouderen. Sinds een paar maanden heb ik veel last gehad van hoofdpijn en lusteloosheid. Omdat deze klachten een grote invloed hebben op mijn werk, ben ik op internet gaan zoeken naar mogelijke oplossingen. Uiteindelijk kwam ik terecht bij Vitalmindz. Nadat ik contact met ze had opgenomen, had ik een fijn gevoel en besloot ik mij aan te melden voor begeleiding. Ik hoefde niet lang te wachten om langs te kunnen komen: ik kon al binnen één week terecht voor een intakegesprek. Vooraf had ik thuis een online vragenlijst ingevuld en die uitkomsten werden besproken tijdens het intakegesprek.

Een uiterst vriendelijke begeleidster heeft mij in vijf gesprekken de handvatten aangereikt waardoor ik een aantal knelpunten in mijn leven op orde heb kunnen brengen. Daarnaast volgde ik thuis een e-health programma waardoor ik nu beter om weet te gaan met spanningen op mijn werk en thuis.

Als ik dit niet eerder had gedaan, dan had ik waarschijnlijk binnenkort thuis gezeten met een burn-out.

Vitalmindz zal mij in het komende jaar nog ondersteunen om terugval te voorkomen. Ik heb de mogelijkheid om elke maand een e-mail te sturen met mijn knelpunten en mocht ik het nodig vinden, dan heb ik de mogelijkheid om te bellen met mijn begeleider.

Bedankt voor jullie fijne ondersteuning Vitalmindz!

Tim Groenewoud, verzorger

Een sterkere band met werknemers 

Een aantal weken geleden hebben enkele leidinggevenden van onze organisatie de workshop ‘Vroegtijdig signaleren van psychische klachten’ gevolgd bij Vitalmindz. Daarbij waren wij zeer verrast met het resultaat!

De begeleider wist onze deelnemers te boeien door tips en tricks te delen waardoor zij inzicht kregen wanneer een werknemer dreigt uit te vallen. Veel van de deelnemers herkenden meteen een aantal signalen die hun werknemers in de afgelopen tijd vertoond hadden. De manier hoe een werknemer in een dergelijke situatie te benaderen heeft zijn vruchten afgeworpen voor de organisatie. Enkele werknemers gaven aan dat ze voorheen het gevoel hadden niet met hun problemen bij de manager aan te kunnen kloppen, terwijl dat de juiste zet is om verzuim te voorkomen. Evenals de werknemers zijn de leidinggevenden nu proactiever ingesteld als het gaat om het benaderen van werknemers. Zij weten de werknemer de juiste vragen te stellen om te bepalen of iemand ondersteuning kan gebruiken.

De leidinggevenden hebben merkbaar een sterkere band met de werknemers opgebouwd en de sfeer op het werk is veel relaxter. Vier werknemers worden nu bij Vitalmindz begeleidt door middel van coachingsgesprekken om vitaler en mentaal sterker te worden.

Daarnaast is een drietal werknemers, dat reeds langer is uitgevallen met burn-out klachten, begeleidt naar werkhervatting door het volgen van een intake en een op maat gemaakt traject van interventies. Deze interventies hebben ertoe geleid dat deze werknemers nu duurzaam hun werk hebben hervat.

De persoonlijke benadering en de professionaliteit van Vitalmindz heeft ons heel goed geholpen en daarom zal ik deze partij aanraden voor organisaties met een hoog ziekteverzuim.

Vriendelijke groet,

Johan van der Linden, HR manager

Heb je vragen als werknemer?
Heb je vragen als werkgever?