COACHING

Iedereen heeft last van blinde vlekken – gedragingen of houdingen, positief of minder positief, waar jij je niet echt bewust van bent, maar anderen duidelijk zien en merken. Bij veel mensen is het eigen handelen vaak de grootste blinde vlek. Heb jij jezelf eens afgevraagd waarom je op een bepaalde manier reageert in specifieke situaties en waarom je sommige dingen uit de weg gaat? Grote kans dat die blinde vlekken je ervan weerhouden om het beste uit jezelf te halen.

Waarom coaching?

Het doel van coaching is om te leren hoe je kunt floreren en die blinde vlekken kunt verminderen. Het bewust worden van jouw eigen gedrag, houdingen en emoties speelt hierbij een grote rol. In de meeste gevallen zijn het namelijk die kleine, onderdrukte emoties die ontzettend veel invloed hebben op jouw dagelijks gedrag en je in de weg zitten om te floreren. Denk aan dingen die je onbewust uit de weg gaat, mensen waar je weinig weerstand tegen kunt bieden of situaties waar je steeds weer tegenaan loopt. Vaak denken mensen dat dit pech is of dat het toeval is dat zij steeds weer tegen dezelfde problemen aanlopen, maar meestal staat ons eigen gedrag aan de basis hiervan.

Veel van onze onbewuste emoties en handelen zijn ontstaan in onze jeugd. Het onderkennen van deze onbewuste emoties is essentieel. Soms kan het ook helpen om de bron hiervan te achterhalen en te onderzoeken. Zo kunnen onverwerkte vervelende gebeurtenissen uit jouw jeugd nog altijd veel invloed hebben op jouw leven nu. Het kan soms gaan om zaken als een scheiding, buitengesloten zijn op school, een verhuizing naar een andere plaats in een kwetsbare periode of voor schut te hebben gestaan bij een spreekbeurt. Deze vervelende gebeurtenissen kunnen aan de bron staan van onbewuste angsten en emoties die weer onbewust invloed hebben op jouw gedrag.

Neem contact op voor vrijblijvend advies

info@vitalmindz.nl
088 010 4321

Voor wie is onze coaching?

Onze coachingstrajecten zijn altijd maatwerk en zullen dus aansluiten op jouw persoonlijke behoeften. Onze coaching is echter niet voor iedereen! Om succesvol bezig te kunnen zijn met coaching is het belangrijk dat je zelf gemotiveerd bent om aan de slag te gaan met jouw ontwikkelpunten. Hoewel het woord ‘gemotiveerd’ vaak een positieve beleving heeft, hoeft dat bij coaching niet altijd het geval te zijn. In veel gevallen zorgen negatieve belevingen in jouw leven juist voor de nodige motivatie om echte verandering in je leven door te voeren. Wat wij dan ook als voorwaarde stellen is dat je voldoende eigen motivatie hebt om echt aan de slag te gaan. Veel voorkomende coachvragen zijn o.a.:

 • Hoe haal ik het beste uit mijzelf?
 • Kan ik succesvoller worden?
 • Ik loop vaak tegen dezelfde problemen aan, hoe krijg ik hier grip op?
 • In mijn sociale omgeving krijg ik vaak dezelfde kritiek, hoe kan ik hiermee aan de slag gaan?
 • Ik zit niet lekker in mijn vel, hoe kom ik uit deze periode?
 • Hoe kan ik beter mijn grenzen aangeven?
 • Andere mensen vinden mij bot, wat kan ik hieraan doen?
 • Hoe kan ik mij zichtbaarder profileren?
 • Hoe krijg ik een betere balans tussen mijn werk- en privéleven?
 • Hoe kan ik beter omgaan met stressvolle situaties?
 • Hoe krijg ik meer zelfvertrouwen?
 • Hoe kan ik meer professionaliteit uitstralen?

“In de topsport is het al decennia normaal: Geen topprestatie zonder coach!”

Hoe wij jou begeleiden naar een vervullend, gelukkig en succesvol leven

Versterken wat goed gaat, verbeteren wat minder goed gaat en leren van wat is misgegaan. Wij geloven dat je beter energie kunt steken in het versterken van jouw beste kwaliteiten in plaats van in het bestrijden van jouw kwetsbaarheden. Dit klinkt in eerste instantie misschien niet erg logisch. Je zou immers verwachten dat je juist van je kwetsbaarheden af zou willen komen, toch? Maar zeg eens eerlijk: krijg je meer energie en motivatie van het werken aan zaken die jou natuurlijk afgaan en die jou plezier geven, of van het werken aan zaken die jou van nature eigenlijk niet goed liggen (wellicht nooit goed zullen liggen) en waarin je niet eens geïnteresseerd bent?

We hebben allemaal onze eigen specifieke talenten. Juist door die verder te ontwikkelen creëer je een leven waarin je kunt floreren. Binnen onze trajecten ligt de nadruk dan ook op het positieve. Samen met jouw coach ga je op zoek naar manieren om grip op je eigen handelen te krijgen en je persoonlijke effectiviteit te vergroten. Je krijgt inzicht in jouw sterke en minder sterke kanten. Je leert de mindere te accepteren en de sterke te vergroten. Zo worden er krachtbronnen aangeboord die altijd al in je zaten, maar nu gebruikt kunnen worden om jouw doelen te bereiken!

In onze aanpak zitten altijd de laatste wetenschappelijke inzichten vanuit de Positieve Psychologie verwerkt. Daarnaast maken wij gebruik van grensverleggende methoden en technieken, zoals e-coaching, online trainingen en Virtual Reality Braintraining games zoals Stressjam. Stressjam is een Virtual Reality Game waarin je real-time oefent met je eigen stresssysteem voor een positieve mindset en waarin je jouw angsten kunt overwinnen.

Onze coaches

Al onze coaches hebben een achtergrond in de psychologie en hebben meerdere jaren ervaring als coach. Om ervoor te zorgen dat zij altijd up-to-date zijn van de laatste ontwikkelingen op het gebied van coaching en psychologie, worden zij continu bijgeschoold. Onze coaches hanteren een aanpak waarbij overwegend wordt gekeken naar jouw krachten en hoe we deze kunnen versterken. Uiteraard zijn onze coaches ook de kritische spiegel en geven zij jou inzicht in jouw onbewuste emoties en handelen. De intrinsieke motivatie van onze coaches om mensen te helpen is direct merkbaar tijdens de intake!

“We zeggen niet alleen wat je wilt horen maar dagen je ook uit, prikkelen jou op de punten die juist voor jou zo belangrijk zijn om onder ogen te komen.”

Hoewel de coach een grote rol heeft in het coachingsproces, heb jij, de coachee, ook verantwoordelijkheden. Een goede uitkomst van coaching is altijd een samenwerking tussen coach en coachee. Een goede match vinden wij dan ook erg belangrijk. Al onze coaches hebben een eigen specialisatie binnen de psychologie. Tijdens de intake kijken wij altijd naar de match tussen coach en coachee en indien wenselijk stellen wij een andere coach voor. Kijk hieronder voor ons aanbod.

2021-07-08T10:18:59+01:00

Rouwverwerking

Rouwen komt voor in verschillende vormen en brengt de volgende thema’s met zich mee. Lees meer over de mogelijkheden die wij bieden.

2021-07-08T10:36:38+01:00

Activerende begeleiding

Maak gebruik van Activerende Begeleiding als een werknemer disfunctioneert of dreigt te disfunctioneren. Lees meer over de mogelijkheden.

2019-02-20T13:44:09+01:00

Executive Coaching

Wordt als leider van deze tijd begeleid bij het exploreren, ontwikkelen en toepassen van je eigen mogelijkheden, zowel vanuit persoonlijk als bedrijfsmatig perspectief.

2021-07-08T10:38:02+01:00

Intakegesprek

Met een intake maken wij inzichtelijk welke klachten op mentaal vlak aanwezig zijn en welke interventie hier het beste bij aansluit.

2022-03-23T15:54:13+01:00

Coaching on Demand

Soms heb je net dat zetje nodig, een bevestiging van een idee. Of dat ene inzicht dat deuren opent, waardoor je weer verder kan.