BURN-OUT BEHANDELING

Het vaststellen van een burn-out gebeurt door je huisarts of bedrijfsarts. Gelukkig heeft het herstellen van een burn-out een natuurlijk beloop: klachten zullen verminderen naarmate je minder hard op het gaspedaal blijft trappen. Medicatie is zelden een middel dat wordt ingezet bij de behandeling van burn-out. Het gebruikmaken van medicatie om slaapproblemen te verminderen, komt wel voor.

Het is echter heel makkelijk om weer last te krijgen van een burn-out als je niet weet wat jouw triggers zijn. Welke omstandigheden hebben in eerste instantie bijgedragen tot het ervaren van zoveel stress? Heb je moeite met nee zeggen en neem je daarom teveel hooi op je vork? Wil je altijd alles tot in de puntjes goed hebben geregeld en zorgt jouw perfectionisme voor veel stress en lichamelijke klachten? Als je inzicht hebt in de factoren die er bij jou voor zorgen dat je veel stress ervaart, dan kun je daar een passende oplossing voor zoeken. Zorgprofessionals als je huisarts, bedrijfsarts of een psycholoog kunnen daar een waardevolle bijdrage aan leveren.

Bij Vitalmindz richten wij ons op een aantal onderdelen voor de behandeling van een burn-out, namelijk op het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden die jou zullen helpen op het gebied van o.a. assertiviteit en zelfvertrouwen, beter leren omgaan met conflicten en emoties, en timemanagement.

Omgaan met stress
Gezonde stress bestaat! Wist je dat stress ook gezond kan zijn? Het is alleen maar net hoe je het bekijkt. Lees hier ons artikel over wat een positieve mindset kan doen voor lichaam en geest!

Inhoud en doorlooptijd

Na een aanmelding nemen wij telefonisch contact op om onze werkwijze uit te leggen en een intakegesprek in te plannen. De intake kan plaatsvinden binnen één week na aanmelding. Als werknemer ontvang je per e-mail een bevestiging van de afspraak. Ook ontvangt je een digitale uitnodiging voor twee online vragenlijsten: digitale webbased screener & ROM. De werkgever krijgt ook binnen één dag per e-mail een bevestiging van de afspraak of de melding dat er geen contact heeft kunnen plaatsvinden met de werknemer.

Ieder traject start met een intake van één uur. Tijdens dit gesprek nemen we de klachten en mogelijkheden van de werknemer door. Samen bespreken we het mogelijke plan van aanpak. Tijdens de intake is er ruimte om, indien gewenst, contact te leggen met huidige of ex-behandelaren van de
werknemer om informatie op te vragen. Dit kan na toestemming van de werknemer en met het oog op het voorkomen van dubbel werk en onnodige belasting van de werknemer. Overleg en terugkoppelingen zijn in deze fase noodzakelijk om aan het gezamenlijk doel te kunnen werken. Op basis van de uitkomsten van de screener en de intake, stellen we een persoonlijk plan van aanpak op, afgestemd op de persoonlijke situatie en de werksituatie. Dit plan overleggen we eerst met de cliënt en na akkoord van de cliënt zal het plan worden doorgestuurd naar de bedrijfsarts. Na overleg en goedkeuring van de opdrachtgever kunnen wij binnen één week starten met het vervolgtraject voor je burn-out.

Lees meer over de oorzaken en/of over de symptomen van een burn-out of neem contact met ons op door op onderstaande knop te klikken.

Ik wil meer informatie

Burn-out test

Ben je al voor een lange tijd oververmoeid en kan je verplichtingen niet meer aan? Met onze zelftest bestaande uit 25 vragen kun je erachter komen of je te maken hebt met een burn-out of risico loopt. Onze test is geheel anoniem en je ontvangt direct na het invullen jouw resultaat.

Maak de burn-out test