Een natuurlijk beloop

Gelukkig heeft het herstellen van een burn-out een natuurlijk beloop: klachten zullen verminderen naarmate jouw medewerker minder hard op het gaspedaal blijft trappen. Medicatie is zelden een middel dat wordt ingezet bij de behandeling van burn-out. Het gebruikmaken van medicatie om slaapproblemen te verminderen komt wél voor.

Burn-out herstel: identificeer de triggers

Bij een burn-out behandeling is het belangrijk om in kaart te brengen wat de mogelijke triggers zijn. Dit is niet alleen belangrijk voor het herstel, maar ook om een mogelijke tweede burn-out te voorkomen. Welke omstandigheden hebben in eerste instantie bijgedragen tot het ervaren van zoveel stress? Heeft jouw medewerker moeite met nee zeggen en neemt die daarom teveel hooi op de vork? Wil jouw medewerker altijd alles tot in de puntjes hebben geregeld en zorgt perfectionisme voor veel stress en lichamelijke klachten? Of is er sprake van andere omstandigheden die de burn-out hebben veroorzaakt?

Ontwikkelen van nieuwe vaardigheden

Het identificeren van burn-out triggers is nog maar het begin. Wij richten ons daarnaast op het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden die jouw medewerker zullen helpen, zoals:

  • Ontwikkelen van assertiviteit
  • Opbouwen van zelfvertrouwen
  • Beter leren omgaan met conflicten en emoties
  • Goed gebruikmaken van timemanagement 

Met een gepersonaliseerd plan van aanpak zetten we in op het vergroten van veerkracht en zelfredzaamheid en dragen we bij aan duurzame inzetbaarheid.

Snel contact na aanmelding burn-out behandeling

Na aanmelding van jouw medewerker nemen wij telefonisch contact op om onze werkwijze uit te leggen en een intakegesprek te plannen. De intake kan plaatsvinden binnen één week na aanmelding. Jouw medewerker ontvangt per e-mail een bevestiging van de afspraak en een digitale uitnodiging voor twee online vragenlijsten: digitale webbased screener & ROM. Als werkgever ontvang je ook binnen één dag per e-mail een bevestiging van de afspraak of de melding dat er geen contact heeft kunnen plaatsvinden met jouw medewerker.

Inhoud en doorlooptijd van burn-out herstel

  • Ieder traject start met een intake van één uur. We nemen de klachten en mogelijkheden van jouw medewerker door. Samen bespreken we het mogelijke plan van aanpak. 
  • Er is ruimte om eventueel contact op te nemen met huidige of oud-behandelaren van jouw medewerker om informatie op te vragen. Dit kan na toestemming van jouw medewerker en met het oog op het voorkomen van dubbel werk en onnodige belasting van jouw medewerker.
  • Op basis van de uitkomsten van de screener en de intake stellen we een persoonlijk plan van aanpak op, afgestemd op de persoonlijke situatie en werksituatie. Dit plan overleggen we eerst met de medewerker en zal na akkoord worden doorgestuurd naar de bedrijfsarts.
  • Na overleg en goedkeuring van de opdrachtgever kunnen wij binnen één week starten met het vervolgtraject.

Nog vragen?

Heb je vragen over onze burn-out behandeling of andere dienstverlening? We horen graag van je! Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

burn-out herstel

Burn-out herstel: Wat kun je verwachten?

Het vaststellen van een burn-out gebeurt door een huisarts of bedrijfsarts: jouw medewerker bespreekt tijdens het eerste contact de klachten en mogelijke oorzaken. Wordt er een burn-out vastgesteld? Dan kan er deskundige burn-out begeleiding worden ingeschakeld.

Meer weten of advies?
Neem contact op!

Onze medewerkers helpen je graag verder.

Neem contact op